a.k.traper napisał: > Wykazałem że zwyczaje KK wcale nie są zgodne z Biblia jako przekazem > Boskim, KK powstał kilka wieków po ukrzyżowaniu Jezusa i jest wiele > sprzeczności ze źródłem z którego powstał. Do byłego księdza mogę > miec uwagę ze niepotrzebnie kiedyś próbował ubrać swoja decyzję w > pokrętne wymówki zamiast powiedziec prosto z mostu, nie rozumiem tez > jego obecnosci w tym marszu, chyba że wiarę całkowicie odrzucił i > wierzy że ze spotkania dwóch samców czy samic powstanie nowe życie, > to naprawde silna wiara w cuda. > Co do mnie to nie jestem ortodoksem tylko umiarkowanym katolikiem ze > świadomego wyboru dlatego też z wieloma dogmatami i prawami się nie > zgadzam. a moze b.księżulek solidaryzowa się z cyklistami, kto to > wie? A tak na marginesie to nie widze sensu takich marszów, co one > maja udowodnić i komu, to że tacy ludzie istnieją, przecież to też w > Biblii opisano łącznie z kara za takie czyny, ja sie jej nie domagam > chociaz jak słucham młodych ludzi to sa mniej tolerancyjni ode mnie.