grendelek napisał: > mirek.zkanady napisała: > > > Co z pozostalymi (???): > > > > Tadeusz Komorowski > > Nazwisko nie jest mi obce ale nie mialem stycznosci, albo czas zatarl > wspomnienia. Czego uczyl? > > > Leonard Paszkiewicz > > aka Paszczak > Nazwisko nie jest mi obce ale nie mialem stycznosci > > > Bronislawa Kazmierska > > aka Kazia? > Uczyla zdaje sie j. rosyjskiego; nie mialem stycznosci... > > > Aleksandra Slabecka > > Nazwisko nie jest mi obce ale nie mialem stycznosci. > > > Maria Gniza > > IMHO jeden z najlepszych nauczycieli / pedagogow z jakim mialem doczynienia. > Miala prawdziwy autorytet i niewymuszony posluch. Konsekwentna do bolu i uczciw > a > wzgledem uczniow. Pisze to jako osoba, ktora z Matka Gniza miala liczne > przejscia natury merytorycvznej, ale na maturze dala mi 4+. Przede wszystkim > nauczyla mnie myslec "po matematycznemu". > > > Barbara Duchowska > > Ach... Basienka. Bylem jej puplikiem, geografie "wynioslem z domu". W > przeciwienstwie do prof. Gnizy nie potfafila zainteresowac tym pieknym > przedmiotem. Przed nasza 4 klasa przeniosla sie do II LO. > > > Piotr Danielewicz > > Nazwisko jest mi obce. Czego uczyl? > > > Zbigniew Framski > > Fantastyczny chemik i przeuroczy czlowiek. System oceniania mial taki, ze nie > dopuszczal zadnego sciemniania, kazda ocena miala uzasadnienie w oslawionym > zeszyciku. I do tgo przypowiastki chemiczne o Sierotce Marysi i krasnoludkach > > > Pawel Krolak > > Lubilem historie i potrafil to docenic mimo tego, ze mam swoista "histryczna > dysleksje" - nie potrafie sparowac zdarze z datami. W zwiazku z tym dostalem od > prof. Krolaka pozwolenie na korzystanie ze sciagi na sprawdzianach - zdarzeenie > (bez komentarzy i opisow) + data. > > > Irena Morozowska > > Nazwisko nie jest mi obce. Czego uczyla... fizyki? > > > Zbigniew Zarzycki > > Nazwisko nie jest mi obce. Czego uczyl... matematyki? > > > prof. Siekierski > > Nazwisko nie jest mi obce. Czego uczyl? > > > Bede wdzieczny za informacje. > >