• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: m-dyskretna  napisał(a): 

> > Jest też taka bardzo wygodna odmiana jeżyn bezkolcowych, równie
> > przepysznych i bardzo słodkich. Ja z nich robię konfitury, ale o
> > nalewce nie pomyślałam:)
> 
> A slyszeliscie o nalewce z zurawin? Ostatnio zapytal mnie znajomy czy
> zurawinowka jest typowa polska nalewka. On jest z Lodzi i kiedys kupil znajomym
> Amerykanom butelke tegoz napitku. Zawsze kupowal im cos polskiego i wylacznie n
> a
> lotnisku (po drodze do znajomych). Ptasie mleczko, zubrowke, itp juz znali i
> wpadla mu w oko zurawinowka z adnotacja, ze to typowo polska nalewka. Amerykani
> e
> potem mu napisali, ze byla swietna i rozkrecila imprezke ale obecni na niej
> Polacy nigdy przedtem nie slyszeli o zurawinowce. Wiec teraz sie zastanawiamy,
> ktory region Polski jest zaglebiem zurawinowkowym.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się