• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

renepoznan  napisał: 

> kiks4 napisał: 
> > Aha! Czy masz cos na jutro w zanadrzu, jeśli nie to poszperaj!
> 
> Mam konkretne pytanie. Macie jakiś oryginalny przepis na smalec? Bo 
> mam zrobić a mnie się znudziły juz ciagle te same metody.
> Ja robiłem w ten sposób: Ta sama ilość wędzonego podgardla i 
> słoniny. Przez maszynkę i do garnka. Do tego ząbek lub dwa czosnku, 
> sól, majeranek, troche pieprzu i oczywiscie cebula.
> No i to na małym ogniu do wytopienia. Potem przez sito do 
> kamionkowego słoja na czysty smalec. W garnku zostawało to co 
> najlepsze - czyli skwarki z resztką smalcu. Mniem, mniem. Jakie to 
> niezdrowe - i jakie dobre. :):):):)
> Macie jakies inne pomysły?????
> 
> PS. Wróciłem do własnoręcznie pieczonego chleba żytniego - i 
> razowego. Dzisiaj upiekłem i musiałem wyjść. Jak wróciłem to z 
> żytniego chłopaki mi zostawili ostatnią kromkę - wsunęli prawie cały 
> chleb na ciepło. Skandal!!!!!
> :):)
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się