xyz-xyz napisał: > A dlaczego samotne matki wychowują dzieci na MÓj koszt< ch > > oć ja nie mam dzieci? > > Ponieważ są obywatelami naszego Państwa, a Państwo ma obowiązek je chronić. Nie > > ma zaś obowiązku finasowania budowy prywatnych budowli, jakimi są kościoły.. > > Dlaczego leczysz się na MÓJ koszt, a ja jestem zdrowy? > > Leczę się na swój koszt, opłacam składkę zdrowotną. > > > Dl > > qaczego oglądasz publiczną telewizję na MÓJ koszt, choć ja jej nie ogląda > m? > > Oglądam na swój koszt, płacę abonament. > > Twój koszt! Wszyscy płacą...Żart jakiś. > > Nie. Nie wszyscy. Kościół - instytucja prywatna jak najbardziej, kształci > swoich funkcjonariuszy na koszt Państwa. Funkcjonariusze odpowiedzialni za > nauczanie treści związanych z ta religia, nauczają na koszt Państwa, nie na > koszt kościoła. > > Ciekawe kto tak kombinuje przy podatkac > > h, skoro WSZYSCY płacą. > > Kościół nie płaci podatków. Ma ulgi i zwolnienia. Nie płaci ceł i akcyzy. > > To jest również na MÓJ koszt. > > Niestety problem w tym, że kościół jest już tak przyrośnięty do Państwa, że nie > > widzicie różnicy. Otóż ja jestem wyznawcą Bachusa i swoją religię uprawiam na > koszt własny, czasem Fugazi wspomoże, jak braknie szmalu. Ty na wyznawanie > swojej religii chcesz pieniędzy od Państwa. > > > Wrzaski URAŻONEGO PODATNI > > KA, KTÓRY MA PRAWA. Żałosne. > > Istotnie pycha katolików na tym właśnie polega, że każdy szept nawet o > poszanowanie prawa, oceniają jako żałosne zwłaszcza, gdy to poszanowanie prawa > oznaczałoby oderwanie od państwowego cycka.