Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Jak na wstępie zastrzegłeś - nie jesteś praktykującym katolikiem a ja zaś > twierdzę, że żaden z Ciebie katolik. > Bujasz w swej wyobraźni o katolicyzmie, właściwie samej wiary nie znając. > Bowiem gdybyś znał, wiedziałbyś, że nie ma niepraktykującego katolika jak i nie > > ma mięsożernego wegetarianina. > > Jesteś przykładem polskiego wyobrażenia o katoliku, które ma się tak do Prawdy > Objawionej w naukach Jezusa jak owe mięso do wegetarianina. > Nie myl zatem swego wyobrażenia o świecie materialnym jak i niematerialnym z > wiarą katolicką > Nie myl wiary w Jezusa, czy w jego zmartwychwstanie z wiarą katolicką i > kościołem który powinnien piętnować właśnie takich jak Ty (wierzących i > niepraktykujących tym samym odrzucających dwójnasób nauki Jezusa) i lepiej dla > jego samej byłoby aby wszyscy „niepraktykujący” podziękowali za ucz > estniczenie > w życiu kościoła. Byłaby jasnośc co do. > > To mówię ja Fugazi – ateista z wyboru. > > Pozdrawiam > Fugazi