• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: reginamaria  napisał(a): 

> 4 cebule pokrojone w piórka
> 3-5 dag masła do przesmażenia cebulki
> 10 dag masła
> 1 bułka namoczona w mleku
> 40 dag kaszanki pokrojonej w kostkę
> 2 jabłka pokrojone w kostkę
> 10 dag obranych migdałów
> 10 dag rodzynek
> 2 duże śmietany
> 6 jajek
> kumin, sól, pieprz, cynamon
> 
> Cebulkę przesmażyć na maśle i ostudzić. Masło utrzeć do białości i dodać namocz
> oną w mleku bułkę (odciśniętą), rozetrzeć.
>  Dodać cebulkę, kaszankę pokrojoną w kostkę, jabłko obrane ze skórki i pokrojon
> e w kostkę, obrane migdały, rodzynki namoczone w gorącej wodzie, śmietany wymie
> szane z 6 żółtkami i ubitą pianę z 6 białek. Dodajemy sól, pieprz, cynamon i ku
> min. 
> 
> 
> 
> 
> 
> Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Wkładamy do piekarnika 
> rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy, około 50 minut.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się