• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: kasza  napisał(a): 

> Moze Worral Thompson to nie Rick Stein, ale ponizej jest jego przepis
> ja jak robie fish and chips to do ciasta dolewam piwa, podobno tak jest tradycy
> jnie
> zreszta jak kto chce to sobie znajdzie przepis z piwem w google
> 
> Fish and Chips  	
> by Antony Worrall Thompson
> from Ready Steady Cook
> 
> Serves 4
> 
> Preparation time less than 30 mins
> 
> Cooking time less than 10 mins
> Quick Recipe 	
> 	
> 
> Ingredients
> For the chips
> 1 litre/1¾ pint vegetable oil for deep-frying
> 4 potatoes
> sea salt
> For the fish
> 125g/4oz plain flour
> 125g/4oz corn flour
> salt
> enough cold water to form a batter
> 4 monkfish fillets (about 175g to 200g/6oz to 7oz each)
> To serve
> 1 lemon, wedged
> sprig of parsley, to garnish
> sea salt
> paprika, to garnish
> 
> Method
> 1. Preheat the vegetable oil in a deep pan to 180C/350F, or until a cube of
> bread browns in 15 seconds when added to the oil.
> 2. Peel the potatoes and cut into thick wedges. Deep-fry the potatoes in batche
> s
> for 6-8 minutes or until they are crisp and golden.
> 3. Drain on kitchen paper. Sprinkle with sea salt and keep warm.
> 4. In a bowl, whisk together the plain flour, corn flour, salt and enough cold
> water to form a batter.
> 5. Cut the monkfish into thick slices, then coat in the batter.
> 6. Cook the fish in batches, in the hot oil for 5-6 minutes, depending on the
> size of the fish.
> 7. Remove and drain on kitchen paper.
> 8. Transfer the fish and chips to serving plates and garnish with lemon wedges
> and sprig of parsley.
> 9. Sprinkle with sea salt and paprika.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się