• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

algalew  napisała: 

> Przepis był w Kuchni2004nr12-a oto czekoladowe:
> wszystkie skł. jak do c. podstawowych,1/2 szkl.kakao, 1/2 łyżeczki sody,300g
> czarnej czekolady roztopionej i ostudzonej.
>   Przygotowujemy ciasto podstawowe, ale do masła z cukrem przed dodaniem sypkic
> h
> składników dodajemy kakao, sodę i czekoladę.Starannie wyrabiamy wszystkie
> składniki-ciasto będzie bardzo twarde i kruche.Z ciasta formujemy wałek o
> średnicy ok. 8cm,zawijamy go w folię i wstawiamy do lodówki na 4godziny.Z wałka
> kroimy cienkie plasterki.Brzegi możemy udekorować pokruszonymi pistacjami i
> cukrem.Pieczemy w temp. 200st.C przez 10-15 min.
> 
> Migdałowe:
> Wszystkie składniki jak do podstawowych,
> 1i1/2 łyżeczki cynamonu,
> 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
> 1/4 łyżeczki mielonych goździków,
> 1/4łyżeczki sproszkowanego imbiru
> 120g płatków migdałowych.
>   Przygotowujemy ciasto podst., dodając do mąki w/wym.zapachy i migdały. Z

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się