• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: beata  napisał(a): 

> Tabbuleh po syryjsku (Damaszek)
> 2 duze peczki zielonej pietruszki(posiekac drobno,umyc w sitko i zostawic zeby
> woda obciekla)
> na mala kostke pokroic 3-4 duze pomidory,jedna cebule (srednia),wycisnac sok z 
> 3
> duzych cytryn (tabbuleh musi byc kwasne),a teraz wszystkie skladniki mieszamy
> razem delikatnie w duzej misce i dodajemy przyprawy:oliwa z olivek,sol,pieprz
> czarny(w proszku),duza lyzka miety zielonej(suchej)ale zielona tez jest
> wspaniala tylko musi byc pokrojona drobno.Na koniec dodajemy burgloh (3 duze
> lyzki namoczone  
> wczesniej w zimnej wodzie,dobrze odcisniety z wody)Tabbuleh podaje sie na
> lisciach zielonej salaty.Smacznego!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się