• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: gusia   napisał(a): 

> znam ten przepis ale nigdy nie czekalam zeby drozdze sie ruszyly. Ten przepis n
> a ciasto znam tak wszystkie skladniki cista wlacznie z drozdzami mieszamy i wyr
> abiamy gladkie ciasto tak jak drozdzowe -zeby samo odchodzilo od reki. Robimy z
>  ciasta kule zawijamy luzno w sciereczke (luzno bo ciasto urosnie) i wkladamy n
> a minimum pol godziny do lodowki. Kiedy ciasto wyrosnie dalej postepujemy tak j
> ak w opisie podsypujemy leko stolnice maka rozwalkowujemy ciasto wykrawamy kole
> czka kwadraty lub jak kto lubi trojkaty kladziemy na srodek farsz i sklejamy (j
> a robie robie trojkaty z farszem i zwijam bo pierogi zawsze mi sie rozklejaja i
>  nie ciekawie to wtedy wyglada) Kladziemy na piergaminie do pieczenia smarujemy
>  jajkiem i mozna posypac sezamem lub gruba sola,  wkladamy do nagrzanego do 200
> C piekarnika na 15 min. W tym przepisie nie czakam na rosniecie ani drozdzy ani
>  juz pierogow na blasze. Rosnie ciasto w lodowce i piekarniku. Sa doskonale w s
> maku. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się