• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: pola  napisał(a): 

> kloceq, nie widzialam jeszcze barmana, ktory by zaczynal robienie 
> tego drinka od coli. W USA wszyscy zaczynali od napelnienia szklanki 
> lodem, dolewali alkoholi, sweet&sour, a na koniec splash coli/pepsi 
> w zaleznosci od stanu (czesciej pepsi) (spash, czyli doslownie 
> prysniecia coli - tam maja pod barem dystrybutory z gazowanymi 
> napojami z koncowka w ksztalcie weza, cos jak w fastfoodach - napije 
> na poczatku sa bardzo gazowane a potem b. szybko ten gaz traca). W 
> Polsce, gdzie zauwazylam, ze barmani naduzywaja shakerow i mieszaja 
> zawziecie wszystko czego mieszac nie trzeba, tez wlewaja same 
> alkohole, zamiast sweet&sour najczesciej sok z limonki z kartonu 
> (efekt zblizony do orginalu), a Cole dodaja na koncu. No czasem 
> zdarzy sie partacz ktory wlewa napoje gazowane do shakera, ale wtedy 
> od razu to jest sygnal ze wiecej u goasia zamawiac nie nalezy bo nie 
> zna podstaw. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się