• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

kwieta4  napisała: 

> Autor: maurycy 
> Data: 17.12.2001 14:59 / forum Kuchnia
> 
> Śledź po japońsku
> na 4 osoby
> PRODUKTY:
> 4 połówki śledzi matjasów
> 3 łyżki oleju [słonecznikowy, sojowy]
> 1 cebula
> 2 średnie ogórki konserwowe
> 1/3 puszki groszku konserwowego
> 2 jajka na twardo
> pieprz mielony
> majonez do dekoracji
> zielenina do dekoracji
> Śledzie wymyć pod bieżącą wodą, osączyć. Zalać olejem. Po odczekaniu ok. 30 
> min. ułożyć śledzie promieniście na półmisku, składając na pół. Ugotowane na 
> twardo jajka przekroić na połówki i ułożyć wokół śledzi. Jajka udekorować 
> majonezem. W środek półmiska ułożyć warstwami: posiekaną cebulę i pokrojone w 
> kostkę ogórki konserwowe. Na wierzch ułożyć groszek. Na koniec przyprawić 
> świeżo zmielonym lub utłuczonym pieprzem i przystroić zieleniną. 
> 
>  
>  

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się