• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

kruszynka301  napisała: 

> Jest to sernik b.lekki, bez bakalii, uwielbiany przez moją córę (3,5), wyjątkow
> ego niejadka, która w innych sernikach tropi wszystkie rodzynki, bakalie, brzos
> kwinie, idt. Ten zjada w olbrzymich ilościach;)
> 
> CIASTO:
> 2 szklanki mąki,
> 1/2 kostki margaryny,
> 1 całe jajko,
> 1/2 szklanki cukru,
> 2 łyżeczki proszku do pieczenia
> 
> Wyrobić, zapiec 10-15 minut. W międzyczasie przygotować MASĘ SEROWĄ:
> 
> *75 dkg sera białego (znajoma używa miękkiego sera, nie wymagającego mielenia, 
> ja robię w TM, więc jest mi to obojętne),
> *1 szklanka cukru,
> *4 zółtka
> *1 jajko
> *budyń śmietankowy
> *2 szklanki mleka
> *0,5 szklanki oleju
> Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać piane ubitą z 4 białek.
> 
> Nie przestraszcie się, ta masa jest całkiem płynna! taka powinna być.
> 
> Wlac masę na podpieczone ciasto, piec przez 45 minut. Zostawić do wystygnięcia,
>  nie kroić ciepłego.
> 
> Sernik ten jest bardzo lekki i puszysty, ale z doświadczenia: je się go o wiele
>  więcej niż tradycyjny, ciężki sernik wiedeński, więc nici z oszczędzenia na ka
> loriach;).
> 
> pozdrawiam
> Gosia
> 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się