• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

ka_thy  napisała: 

> Pasteryzuję przetwory w piekarniku już od kilku lat i zawsze to robię na oko :D
>  Po prostu jakoś nie po drodze mi zapisać, a po roku już nie pamiętam. :)
> 
> 1. Nagrzewam wcześniej piekarnik
> 2. Słoiki stawiam na ruszcie - mieści się 6 słoików. Nie daję dodatkowo wody.
> 3. Te 15-20 minut to orientacyjnie. Zawsze sprawdzam, czy ogórki zaczynają zmie
> niać kolor a w środku słoika zaczynają się pojawiać bąbelki. Kiedy uznam, że "t
> o już", wyjmuję słoiki, dokręcam i stawiam na pokrywkach do ostygnięcia. Jak pr
> zy tradycyjnej pasteryzacji. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się