• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: yśty  napisał(a): 

> Dlaczego nie czytasz mnie  uważnie?. Inicjatorka  tematu tez  użyła słowa  MAJO
> NEZ,a i ja to  słyszałem  identycznie. Majonez to nie  baza- to baza, plus...
> Ustalmy  jedno-  jaja plus  tłuszcz  ciekły  to dodatek  zalecany przez  Gessle
> r. Czym to sie  różni  od  jaja plus  masło?. I czy ma  znaczenie  w jakiej pos
> taci dokładamy to do mięsa?
> I tak temperatura   zaraz  to rozwarstwi. Ja np  dodaję  do kotletów i pulpetów
>  z  suchego mięsa  jaja i  mieloną  słoninę  wojskową. W przepisach z 1935 r au
> tor poleca  użycie   jaj i masła i ja   mogę  z  całą  odpowiedzialnością potwi
> erdzić i jeszcze  raz powtórzyć- jest to smakowo zdecydowanie lepsze niż   majo
> nez. Dałem temu  wyraz  nawet w tytule.Smakowo lepsze tak jak pstrągi smażone n
> a maśle  a nie na oleju,tak jak  masło nakładane  na smażonego sandacza  czy sz
> czupaka,tak jak karaski w  śmietanie,tak jak węgorz  smażony  na winie(bez  tłu
> szczu),tak jak klasyczna  ucha z  ryb  słodkowodnych,a  nie   kaszubska  zupa z
>  flądry i dorsza,tak jak  świeże  szprotki smażone  do piwa,tak jak tatar ze  ś
> wieżego bałtyckiego łososia  i  wiele innych  rybnych potraw-  to moje  smaki i
>  moje odczucia.A  że  trywialne?.A  cóż mi to.
> I nie czytaj mnie już więcej, bo tylko  kwasy z tego wychodzą.
>   
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się