• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: yśty  napisał(a): 

> bo to niesprawiedliwe, że  zawsze, tylko jest  "ten piernik".
> A tu by  akurat pasowało-takie skrzyżowanie trzepaka z namoczonym piernikiem. T
> aka telewizyjna Dzidzia Piernik.
> Szwedzi robią takie  gęste sosy do pieczonych ryb. Te sosy  są na bazie chleba,
>  z dodatkiem rodzynek, albo jakiegoś  słodkiego pieczywa  z  rodzynkami. Potraw
> a ma słodki posmak. I JEST DOBRA.
> Rosjanie robią zalewę korzenną  do śledzia. W tej zalewie jest ziele angielskie
> , liść, pieprz, trochę cynamonu i goździki. Zalewa ma wyraźny smak goździkowo, 
> cynamonowo pieprzny. Jest   słodkawa, a  całość jest
> DOBRA.
> Nie wykluczam więc, że można  do  śledzia dodać coś z piernika.
> Jednak wykluczam, że jest to pomysł naszej Dzidzi Piernik.
> Ona nie ma pomysłu na nic ,  poza promowaniem swojego wizerunku- szerokoobwodow
> ego,  z regulowaną w  zależności od pory dnia  talią  .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się