• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

eeela  napisała: 

> A ja właśnie lubię tę goryczkę ze skórek w herbacie. O miodzie też wiem o obost
> rzeniach temperaturowych, ale to nie jest tak, że 70 stopni to jest jakaś magic
> zna granica. Miód straci wartości odżywcze, jak jest trzymany i w 70 stopniach,
>  ale wolniej - im wyższa temperatura, tym szybciej je straci. Dobrze jest więc 
> dodawać miód do solidnie przestudzonej herbaty. Jak robię herbatę "na zimno", t
> o się tego trzymam, ale bardzo też lubię gorącą herbatę z miodem, więc piję i t
> aką, a wartości odżywcze mam głęboko w poważaniu ;-)
> 
> A co do herbat na zimno, to najczęściej robię takie:
> 
> zielona+miód+limonki
> zielona+miód+mięta
> malinowa+miód
> malinowa+miód+pomarańcze
> czarna+miód+cytryny
> czerwona+cytryny
> czerwona+czarny kardamon
> 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się