• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

jarek_zielona_pietruszka  napisał: 

> Jeżeli grzyby były marynowane, czyli w zalewie octowej, to już samo to powoduje
> , że grzyby są dobre. Ocet doskonale konserwuje przetwory. Czasami się zdarza, 
> że wytwarza się w occie grzybek octowy. Wystarczy wymienić zalewę jeżeli to kom
> uś przeszkadza. Można odcedzić grzybki ze starej zalewy przepłukać wrzątkiem na
>  durszlaku i wrzucić do nowej zalewy na gorąco zakręcić. Ja nigdy nie pasteryzu
> ję grzybów marynowanych, tylko zakręcam na gorąco i jakoś przez tych dziesiąt l
> at się nie otrułem. 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się