• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

default  napisała: 

> U mnie śledź do ziemniaków MUSI być z jabłkiem. Solone płaty śledziowe opłukuję
> , chwilę moczę jak bardzo słone (bo np. te Lisnera z tacki tego nie wymagają), 
> kroję na poręczne kawałki. 2-3 cebule siekam drobno, mieszam z kubkiem(lub dwom
> a, zależy ile śledzia) kwaśnej gęstej śmietany. Jedno wielkie lub dwa mniejsze 
> jabłka ścieram na grubej tarce, mieszam ze śmietaną i cebulą, do tego śledź i c
> alość odstawiam do lodówki, najlepiej na całą noc, żeby się przegryzło. Jabłka 
> raczej kwaśniejsze niż te bardzo słodkie, ale bez przesady, troszkę tej jabłkow
> ej słodyczy dodaje smaczku potrawie. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się