• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

selica  napisała: 

> Nie rozumiem jednej rzeczy, którą zaobserwowałam już w którejś z poprzednich se
> rii, kiedy pani Magda poucza cudzoziemca, jak smakować powinny potrawy z jego p
> aństwa. 
> Pamiętacie Greka, też z Poznania?
> Magda: tak nie powinna smakować musaka.
> Grek: ale ja jestem Grekiem, tak smakuje musaka w Grecji i tak się ją właśnie r
> obi.
> M.: w Grecji może i tak, ale jesteśmy w Polsce i Polacy nie lubią takich mdłych
>  potraw, musisz bardziej przyprawić. 
> G.: ale tak smakuje oryginalna, grecka tradycyjna musaka, taką chciałbym tutaj 
> robić.
> M.: nie, nie, nie! w ogóle się nie znasz na greckiej kuchni!!!!!!!
> 
> Teraz podobnie:
> Magda: to nie ma nic wspólnego z hinduską kuchnią.
> Hindus: ale jestem Hindusem, takie dania gotowała moja mama
> M. : nie, nie, nie! w ogóle się nie znasz na hinduskiej kuchni!!!!!!!
> Potem trochę zmieniła front, jak posterowała żoną, żeby nie przerabiała tych da
> ń, na modłę kapuśniaku i pomidorówki. 
> 
> Ale nie wkurzylibyście się, jak jaka Nigella, albo inszy Anthony, powiedział do
>  was: tak nie smakują pierogi, co z tego, że wasza mama, Polka w którymś tam po
> koleniu, babka, prababka i trzy ciotki robiły takie pierogi, barszcz, schabowe,
>  gołąbki i inne dania polskiej kuchni, skoro to ja, Anthony Bourdain, urodzony 
> w Nowym Jorku wiem najlepiej jak takie dania powinny smakować, bo jestem Szefem
>  Kuchni.
> 
> Minus dla retauracji za ściemnioną gadkę o naturalnych składnikach. i granulowa
> ny czosnek. 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się