• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

aqua48  napisała: 

> pietnacha40  napisała: 
> Dla mnie to brak profesjonalizmu i szacunku dla własnych trady
> > cji. Jeśli chcę kogoś zaznajomić z polską kuchnią,dlaczego mam ją zmienia
> ć i da
> > wać fałszywy obraz ?
> Dlatego, że wzięte kredyty nie spłacą się same, a pracownikom i dostawcom trzeb
> a płacić ?
> A przypadku tego biznesu bardziej się liczy szacunek dla smaku i upodobań klien
> tów niż prawdziwy, czy fałszywy obraz i tradycje? Są gatunki usług czy rzemiosł
> a, w których sam klient sobie nie poradzi. Zęba sobie sami nie zaplombujemy, ok
> ularów nie zrobimy i butów nie naprawimy. Niestety w przypadku prowadzenia rest
> auracji ma się do czynienia z klientem wymagającym, kapryśnym i zwykle mającym 
> przeświadczenie, że sam też potrafi niezgorzej gotować.
> A tu poza tym nie tyle chodzi o zaznajomienie z kuchnią jakiegoś kraju (po to s
> ię do tego kraju jedzie i je na miejscu, albo korzysta z knajpek i barów dla em
> igrantów) ile o przekonanie ludzi, że w tym akurat miejscu można dobrze, niedro
> go i zdrowo zjeść coś, czego nie ugotowałoby się w domu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się