• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: miu  napisał(a): 

> :) Wchodzisz w rodzine winarzy - wino jest wazniejsze od zony! ;))))))))))
> 
> Dlatego tak mocno podkreslalam, zeby miec pewnosc, ze polskie dania (nie tylko 
> aperitif) beda pasowaly do tych [u]wyjatkowych[/u] win, ktore Twoja przyszla ro
> dzina trzymala w najlepszej czesci piwnicy przez dziesieciolecia (pewno sa w wi
> eku pana mlodego).
> 
> Do tego trzeba je bedzie otworzyc nieco wczesiej, zeby "odetchnely". Polska res
> tauracja moze o tym w ogole nie pomyslec i otwierac je przy stolach w trakcie p
> osilkow. Francuzom serce sie bedzie kroic... Ustal wszystkie detale z narzeczon
> ym  (ktore wino kiedy otwierac, czasem 2-3 godziny!, jaka teperatura, jakie kie
> liszki z tych ktorymi dysponuje restauracja), ja bym nawet poprosila dwie osoby
> , Francuza i Polaka; ktorzy beda jakos umieli sie dogadac ze soba, zeby dbali o
>  to wszystko w czasie przyjecia (czyli przypominali co kiedy otwierac, itp.)
> 
> Zwroc tez uwage jakie beda serwetki (w malych miastach wciaz mozna spotkac socj
> alistyczne bibulki zamiast serwetek na kolana).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się