• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: miu  napisał(a): 

> Przypomniala mi sie najzabawniejsza sytuacja z francuskimi goscmi w polskiej re
> stauracji, opisze ja w ramach przestrzegajacego zartu ;) 
> 
> Francuzi siadaja do stolu na ktorym polska obsluga postawila juz (zeby potem by
> lo szybciej):
> 1. talerze z makaronem do rosolu
> 2. salaretki z mizeria do drugiego dania
> Francuzi (byli sami, bez zadnych Polakow) popatrzyli na siebie i... wlali mizer
> ie do makaronu, wymieszali i zjedli z apetytem. Mina kelnerow, ktorzy przyszli 
> z goracym rosolem... bezcenna ;))) :DD  
> 
> Dla Fracnuzow co na stole to jest do zjedzenia w komplecie. Trzeba na to uwazac
>  i bardzo przestrzegac restauracje, zeby stawiali tylko to co w danym czaseie m
> a byc zjedzone  ;) 
> 
> Pamietaj tez o BIALYM pieczywie. Brak pieczywa to maly dramat, a w Polsce piecz
> ywo stawia sie na stolach tylko wtedy gdy sie je zamowi i sprzata od razu,  w d
> odatku czesto to baltownowski chleb a nie bulki. Tymczasem dla francuskich gosc
> i biale pieczywo powinno stac na stole od przystawki do konca glowego dania. Do
> brze byloby pomyslec o roznych ksztaltach (np. male kajzerki +, bulka parska/wr
> oclawska/weka + np. jakies ciemniejsze pieczywo w niewielkich ilosciach - to be
> dzie tez ladnie wygladalo).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się