• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Camille  napisał(a): 

> Tego w sprayu tez nigdy nie widzialam- a w ogole to zamrozony Cool whip kupuje 
> tylko i wylacznie do jednego przepisu- podam tym co mieszkaja na tej samej 
> polkuli co ja, bo ciezko go bedzie /chyba/ powielic w Polsce...Ale mozecie 
> sprobowac. Moja corka i maz uwazaja to "ciasto" za absolutnie najlepsze pod 
> sloncem, a przepis dostalam od jednej starszej Amerykanki-no i wlasnie jest 
> taki....staromodny/typu- pudelko tego, paczke tego, czyli wszystko "gotowce" 
> jak to sie jeszcze do niedawna tutaj gotowalo i pieklo...bo teraz na szczescie 
> sie to zmienia/.
> 
> 1. Warstwowiec -
> 
> -najpierw trzeba zrobic kruche ciasto w sredniej/26cm/ tortownicy- 1 szklankae 
> maki wymieszac z 1/2 szklanki masla i 1/2 szklanki orzechow wloskich/lub 
> pecans/. Wymieszac dobrze na dnie tortownicy i oblepic tym ciastem jej dol. 
> Piec na 350F do zezlocenia. Wystudzic/nie sciagac obreczy tortownicy!/
> 
> -1 kostke Philadelphia cream cheese wymieszac mikserem z 1 1/2 szklanki cukru 
> pudru. Do tego wmieszac lopatka 1 szklanke /rozmrozonego/cool whip. Wylozyc na 
> chlodne ciasto.
> 
> -2 male french vanilla puddings instant  wymieszac z 3 szklankami mleka- 
> wstawic na chwile do lodowki, jak zgestnieje posmarowac jako nastepna warstwe 
> ciasta.
> 
> -posypac calosc orzechami/walnuts lub pecans/
> 
> -ta warstwa to 2 szklanki rozmrozonego cool whip, rozsmarowanego po calej 
> plaszczyznie
> 
> -ostatnia warstwa to 1 puszka blueberry pie filling/na polce w sklepie przy 
> owocach w puszkach lub na pie/
> 
> Wstawic do lodowki, ja zazwyczaj robie dzien wczesniej.
> ----------------------------------------------------------------------------
> Przypomnialam sobie jeszcze jeden przepis ktory dala mi ta sama pani i tez 
> chociaz typu "gotowiec" jest kapitalny!
> 
> Kahlua cake-
> 
> 1 opakowanie yellow cake mix
> 1 opakowanie instant chocolate pudding
> 1 szklanka vegetable oil
> 4 jajka
> 1/4 szklanki likieru Kahlua
> 1/4 szklanka wodki
> 3/4 szklanki wody
> Wszystko wymieszac i wlac do formy/jak na babe/. Piec 50 min w piekarniku 
> nagrzanym do 350F.
> Jest bardzo smaczne, wilgotne, no i extra szybkie!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się