• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

gerbera17  napisała: 

> Wypróbuj mój.
> LEKKIE PUSZYSTE GOFRY
> 2,5 szklanki maki
> 0,5 szkl płatków owsianych z otrębami pszennymi pół na pół (a jak nie chcesz to
>  
> kolejne 0,5 szkl mąki)
> 1 szklanka mleka
> 1 szklanka piwa
> 1 mały - ok 16 gr - proszek do pieczenia
> szczypta soli
> 1/3 szklanki oleju
> 2 jajka, zoltka oddzielone od bialek 
> Sposób przygotowania: 
> Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka 
> mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Ciasto 
> jest dość gęste. Nakładaj do gofrownicy z czubkiem (no, takim żeby się nie 
> wylewało)
> Piec w gofrownicy na rumiano - okolo 5-7 minut, podawac z bita smietana lub 
> ulubionymi dodatkami.
> Wychodzi 8-10 kwadratowych gofrów (ok 12x12cm)
> Są chrupkie (ale niestety tylko na świeżo po czasie gumieją, jednak starczy je 
> wsadzić na minutkę do gorącej gofrownicy i znowu są chrupkie)
> Smacznego

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się