• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

simona20  napisała: 

> Dla mnie najlepsza bita śmietana to 30%, przed ubiciem trzymana w zamrażalniku 
> przez godzinę. Ubijam ją mikserem, najpierw na najniższych obrotach i tylko 
> końcówkami widełek. Jak nabierze powietrza, to zwiększam obroty i miksuję już 
> normalnie kilka minut aż zwiększy dwukrotnie (albo i więcej) swoją objętość. 
> Pod koniec ubijania ponownie zmniejszam obroty i dodaję cukier puder (ilość 
> wedle uznania). 
> Taka bita śmietana jest delikatna i puszysta, pyszna z truskawkami. 
> Smacznego!  

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się