• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: mim_maior  napisał(a): 

> Do mrożenia nadają się tylko wędliny, w których jest duża ilość "mięsa w mięsie
> ", czyli 100 g wędliny powstaje z więcej niż 100 g mięsa. Zwykle sporo więcej..
> . W innych jest dużo wody, która imituje "soczystość" ale obniża trwałość i jak
> ość. Trzeba znaleźć takie wędliny, które po paru dniach w lodówce (w papierze) 
> wysychają ale są nadal smaczne, a nie robią się śliskie i nieciekawie pachnące.
>  Te znoszą mrożenie bez żadnej szkody.
> Ja mam sprawdzone źródło tu, na Warmii - wędliny robią moi rodzice :), ale jeśl
> i akurat nie robią, to kupuję wyroby "Z warmińskiej wędzarni" z ZM Warmia w Bis
> kupcu. Każdy region ma takich niedużych producentów, którzy robią naprawdę dobr
> e rzeczy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się