• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

lunatica  napisała: 

> to kolejny przysmak podhalański, który bardzo mi smakuje, ale zazwyczaj tylko 
> w knajpie, wypadało by w końcu zakasać rękawy i samemu je zrobić, ale jak? 
> znalazłam taki przepis, ale nie wiem, czy jest dobry? może ktoś ma inny, 
> sprawdzony?
> Przepis na moskole:
> Kilogram ziemniaków ugotować, ugotowane rozgnieść i wymieszać z 1/4 szklanki 
> mąki owsianej. Ugniatać tak jak ciasto na kopytka (ale bez jajka). Uformować 
> placki, obtoczyć je w mące i piec na rozgrzanej blasze lub patelni.
>  

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się