• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: anthonyb  napisał(a): 

> proponuje wpisac ten termin w wyszukiwarke i dowiecie sie dlaczego niebezpieczn
> ie jest jesc surowe ryby. 
> W Polsce ryby przewaznie sa w sprzedazy juz wypatroszone lub mrozone i nie widz
> imy robakow. Zawsze moga byc jeszcze larwy. Dlatego jesli chcemy byc zabezpiecz
> eni najlepiej jest ryby mrozic w temp conajmniej -20° przez 24 godziny lub goto
> wane czy smazone (niezbyt krotko).
> Mi pare razy zdarzylo sie widziec te nicienie przy patroszeniu sardeli europejs
> kiej. Raz zdarzylo mi sie w mulach. Nie wiem jak to jest po zjedzeniu, bo wyrzu
> cilam swinstwo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się