• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

komanchu  napisała: 

> lonely.stoner  napisała: 
> 
> 
> > czytalam o zupie z pokrzywy i dodawaniu mlodych lisci do salatek- ale czy
>  one nie poparzą jezyka?? albo ust?? 
> 
> Zjedzona natychmiast po zerwaniu poparzy i język i usta, bo rozgryzając ziele p
> odrażniasz mieszki włosowe na liściach zawierające drażniące substancje. Ale po
> siekana na drobniutko  i lekko sparzona wodą da się zjeść. Oczywiście będzie mi
> ała lekki, ostry smaczek, ale zdecydowanie słabszy niż dajmy na to musztarda lu
> b rzodkiewka. 
> Ja dodaję pokrzywę do chłodników na bazie jogurtu lub kefiru - z młoda botwinką
>  albo rzodkiewką i ogórkiem oraz szczypiorkiem. W połączeniu ze szczypiorkiem k
> omponuję również z twarożkiem, ale konieczne jest użycie innych przypraw, bo da
> nie samo w sobie jest mdłe. Poza tym to dobry dodatek do jajecznicy.  Możesz te
> ż połączyć ze szpinakiem jako farsz do różnych dań. 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się