• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

bene_gesserit  napisała: 

> wszystko, co z makiem - tylko w naszej części Europy mak nie uchodzi za przypra
> wę lub narkotyk :)
> pleśniak
> zupa nic, co z tego, ze inspirowana francusczyzną
> kogiel-mogiel
> szarlotka w wydaniu mamowym - z niesłodkim kruchym, surowymi jabłkami i lukrem 
> cytrynowym
> pączki (polskie znacznie różną się od pączków z innych krajów)
> faworki, zwłaszcza te na smalcu
> sernik, bo z prawdziwego sera, a nie jakiejś tam ricotty czy philadelphi, blech
> śliwki w czekoladzie, zwłaszcza domowe
> pierniki, zwłaszcza na miodzie gryczanym i z mąką żytnią
> kutia lub kluski z makiem
> baby 
> sękacze
> mazurki - skromnie licząc, jakiś pięćset rodzajów :)
> i oczywiście cmentarny przysmak pachnący jak bułgarska córa Koryntu, czyli pańs
> ka skórka :)
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się