• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: sunny  napisał(a): 

> Robiłam kiedyś z dyni, ale na sposób tajski, czyli na mleku kokosowym, dzięki 
> czemu zupa jest wegańska.
> 
> Oto przepis :
> 1 cebula
> 1 marchewka
> kawałek selera
> 50 dag miąższu z dyni ( lub ewentualnie przecier dyniowy ze słoika, Rolnik)
> mleko kokosowe
> przyprawy :
> 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, sól, pieprz
> 
> Do rondla wlać łyżkę oleju, podgrzać go, po czym wrzucić cebulę, marchewkę i 
> seler (posiekane). Dodać puszkę mleka kokosowego (330 ml), kto nie chce, żeby 
> było slodkie, dodaje wodę, ale niezbyt dużo, bo zupa ma być bardzo gęsta. Potem
>  
> miąższ z dyni. Dusić wszystko na wolnym ogniu przez 35 minut. Doprawić 
> przyprawami - ma być słodkawe, ale z ciekawą nutą gałki i pieprzu. Zmiksować, 
> jeśli jest zbyt gęsta rozcieńczyć wodą.
> Powodzenia :-)
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się