• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

brunosch  napisał: 

> się nie nauczysz (stara mądrość ludowa Południowo-Wschodnio-Chińska). 
> Nie mów, że to ostatnia fasolówka, bo Ci "nie wychodzi". Ale kilka uwag na 
> przyszłość:
> 1. Za dużo warzyw.
> 2. Za dużo warzyw.
> 3. Za dużo mięsa
> 4. Żeberka w znikomej ilości (25 - 30 dag), ale za to wędzone albo inne wędzone
>  
> mięso (boczek, odkrojone kawałek z surowej ogonówki, itp)
> 5. Unikałbym jednak kapusty pekińskiej ma swoiście-kwaskowaty smak, nie pasuje 
> do fasolowej.
> A więc atenszyn:
> 1. Fasolę namocz na noc
> 2. Do tej samej, zimnej wody z fasolą dołóż wędzonkę, liść, ziele, cebulę w 
> całości, cały ząbek czosnku, majerane i pieprz. Jakby ktoś musiał dać warzywa, 
> to trudno-ale w całości, żeby móc je wyjąć. 
> Broń Boże sól!!!
> 3. Gotuj, gotuj aż fasola będzie półmiękka, wyjmij wędlinę, pokrój w kawałki, 
> obierz z kości jeśli żeberka i włóż spowrotem. Dodaj pokrojone w kostkę 
> ziemniaki i gotuj do całkowitej miękkości. Teraz posól. Możesz, jeśli lubisz 
> zrobić zasmażkę. Zamiast ziemniaków - kładzione kluski.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się