• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

giezik  napisał: 

> nie sprawdzony, ale zwrocil moja uwage. To tak w kwestii porzadkowej tylko
> 
> Tunczyk pokrojony w kostke (ok. 70 dag), oproszyc sola, pieprzem i papryka czer
> wona (po lyzeczce).
> Na masle przesmazyc cebule pokrojona w kostke, i zabek czosnku. Dodac tunczyka,
>  az zbrązowieje.
> Posypac mąką (ok. 3 łyżki) i jeszcze chwile smażyć.
> Dodac:
> zmielone migdaly (70 g), łyżeczke pokruszonej chili (lub 1/2 sproszkowanej), 1/
> 2 łyżeczki tymianku, liść laurowy, soku z cytryny (3 łyżki), miodu (3 łyżki), 0
> ,5 l mleka kokosowego i 10 dag swiezeo startego orzecha (latwiej bedzie pewnie 
> wiorki dodac, a poniewaz sa mniej aromatyczne to dodac ze 2 razy wiecej - to do
> swiadczenie po haitanskiej rybie kokoswej, ale mleko oczywiscie latwo wydostac 
> z orzecha).
> Zmniejszyc ogien i dusic ok. 30 min.
> 
> podawac z ryzem
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się