• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: senin  napisał(a): 

> psst! gieziku,....to nie TO mleko
> 
> to co w srodku nie nadaje sie do gotowania.
> W 99% przepisow pod terminem mleko kokosowe rozumie sie plyn wycisniety ze 
> startego bialego miazczu orzecha. Jest biale, nieprzezroczyste o 
> konsystencji "cienkiej" smietany. Najlepiej kupic puszke bo z terciem i 
> wyciskaniem to duzo zachodu
> 
> To co mozna wydobyc przez dziurki nadaje sie do picia i popularnie po angielsku
>  
> nazywa sie coconut water... Nie polecam picia tegoz po paru dniach od zerwania 
> kokosa. Najlepsze jest zreszta, gdy kokos jest zerwany  zanim to biale w srodku
>  
> stwardnieje, gdy jeszcze jest w formie  stezalej mocno galarety.
> 
> W sklepach zas sprzedaja z reguly kokos z utwardzonym wnetrzem orzecha, wiec ta
>  
> woda to do picia tez sie za bardzo nie nadaje.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się