• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: senin  napisał(a): 

> Przepisu Rysia nie znam, 
> Ja w zasadzie, kiedy w przepisie mam wiorki ze swiezego kokosa to zastepuje je 
> takimi ze sklepu. Zalewam goraca woda a jak napecznieja to odciskam lekko wode.
> 
> Do gotowania  uzywam mleka z puszki (coconut cream, lub coconut milk), Ale 
> jesli kupujesz orzechy kokosowe w sklepie to wykorzystaj skorupke. "wylup" to 
> biale ze srodka i sprobuj zetrzec ... moze w malakserze, lub zmiel  w mlynku do
>  
> kawy (???)
> i wycisnij plyn. DA sie przechowac w lodowce pare dni.
> 
> (nigdy sama tak nie robilam, widzialam zas wyspiarzy, scierali to na 
> specjalnym "widelcu", siedzac na jego dlugim trzonku, i wydrapujac miaszcz ze 
> skorupki) 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się