• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

default  napisała: 

> Można tak: białe części pora obgotować  w osolonej wodzie (krótko, żeby nie 
> zdążyły się zrobić flakowate), potem maczać w cieście trochę gęstszym niż 
> naleśnikowe i smażyć na gorącym oleju. 
> Bardzo dobra jest surówka - takarki pora sparzyć wrzątkiem, wymieszać ze 
> śmietaną, posolić.
> Zupa: pokrojone w talarki pory poddusić na maśle, dolać wody, osolić trochę, 
> gotować aż się rozpadną, na koniec rozpuścić w zupie serek topiony i wkroić 
> trochę pokrojonej w drobną kosteczkę szynki. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się