• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

damdalen  napisała: 

> fusun1804  napisała: 
> [i]
> > A ja upiekłam wczoraj sernik z tego przepisu :
> > 
> > www.kwestiasmaku.com/przepis/sernik-tradycyjny
> > 
> > Masakra, do wyrzucenia. Ciezki i tłusty. Jedyne co mi przychodzi do głowy
>  to za
> >  duzo masła. Ale moze Wy wiecie co było nie tak ? [/i]
> 
> Proporcje sera, masła i jajek są dobre w tym przepisie. Może ta bardzo tłusta ś
> mietana jest winowajcą? Niektórzy lubią tego typu serniki. Wydaje mi się że lep
> sze do pieczenia tego typu ciasta byłoby 180 st, przynajmniej na początku. Przy
>  niższej temperaturze masło "wytopi się" i będzie wrażenie tłustości - podobnie
>  jak z ciastem kruchym czy ciasteczkami. Czasem niewiele robi różnicę.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się