• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

autumna  napisała: 

> Jak dla mnie za dużo tłustych składników, szczególnie jeśli i twaróg mocno tłus
> ty, śmietankowy. Np. w przepisie na wiaderku Piątnicy masła nie ma w ogóle:
> piatnica.com.pl/p/porady-kulinarne/87.html
> Najczęściej piekę sernik wiedeński, na 1 kg twarogu daję max. pół kostki masła,
>  a tu cała kostka i jeszcze śmietana najtłustsza z możliwych.
> 
> Jednak nie wyrzucałabym tak pochopnie tego sernika - poszukałabym jakiegoś spos
> obu na uratowanie.  Np. pokroić w kostkę i wykorzystać jako nadzienie do drożdż
> ówek czy muffinek z mało tłustego ciasta. Nadmiar zamrozić.
> Okropnie nie lubię marnować jedzenia - większość niewypałów da się przetworzyć 
> w coś nie tylko jadalnego, ale wręcz przebój kulinarny :-) Jak mi z pieczonej s
> zynki wyszedł suchy wiór, zmieloną z podsmażoną cebulką wsadziłam w paszteciki 
> z ciasta kruchego i mi teraz jęczą w domu, kiedy znowu takie upiekę..
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się