• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

damdalen  napisała: 

> Ja też urodziłam się pod koniec tej epoki.
> Pamiętam:
> - blok czekoladowy bynajmniej nie z czekoladą, "chatka Baby Jagi"
> - wafle (andruty) z masą kakaową lub galaretkową
> - ciasta na margarynie np. Fale Dunaju, ciasta z masą budyniową (ta na na szczę
> ście na maśle)
> - desery z galaretkami, ogólnie zamiłowanie do kolorowych galaretek w proszku
> - sałatki majonezowe i w zasadzie tylko majonezowe, ale może jako dziecko na in
> ne nie zwracałam uwagi
> - podrobów sporo: móżdżek cielęcy z jajecznicą, gulasz z płucek, flaczki oczywi
> ście
> - pasta jajeczna z serkiem topionym, zupy z serkiem topionym chyba też były
> - słodkie mączne drugie dania, np. racuchy z rabarbarem, knedle ze śliwkami
> - niby-pizza na grubym cieście z przecierem pomidorowym, pieczarkami, szynką i 
> dowolnym serem żółtym
> - pasty twarogowe na 101 sposobów
> - zapiekanki z bagietek lub wydrążone bułki zapiekane z jakimś nadzieniem (miel
> one mięso/pieczarki)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się