• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

coralin  napisała: 

> Cukier w PRL uważano za pożywny zgodnie z przedwojenną reklamą: "cukier krzepi"
> . Podobnie tłuszcz. 
> Mimo tego nadwaga pojawiała się u ludzi po 40 czyli przez zwolniony metabolizm 
> lub menopauzę. Otyłość to było rzadkie zjawisko.
> Teraz Polacy nadal kochają słodkość. Niekoniecznie z cukrem.
> Boją się tylko tłuszczu zwierzęcego, ale zajadają utwardzone oleje roślinne.
> Uwielbiają mokre i różowe wędliny. Na osiedlu mam 2 sklepy, w których szynki, k
> tóre podeschły przeceniają, bo "nie wyglądają". Polak już się przyzwyczaił, że 
> chleb czy wędlina ma się psuć po czasie, a nie wysychać, co jest zjawiskiem nor
> malnym dla dobrego produktu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się