• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: teklat  napisał(a): 

> Grattin
> 1 kg ziemniaków obranych i poszatkowanych w cieniutkie plasterki
> 1 opakowanie śmietany kwaśnej 
> 30 dag żółtego sera startego na grubej tarce
> pół główki czosnku
> sól, pieprz, olej do wysmarowania naczynia
> - do śmietany wrzucić większość żółtego sera, dodać rozgnieciony czosnek, sól i
>  
> pieprz, wymieszać. W naczyniu układać warstwy ziemniaków smarując je śmietaną z
>  
> dodatkami, na przemian. Na wierzchu powinna zostać warstwa śmietany, którą 
> posypuje się serwm. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się