• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: biljana  napisał(a): 

> musaka
> 
> z gory uprzedzam, ze nie podam dokladnych proporcji, bo zawsze robie na oko.
> 
> - ziemniaki taka ilosc, aby porojone w plastry daly dwie warstwy naczynia 
> zaroodpornego,
> - mieso mielone - takie jak lubisz, moze byc z indyka, moze byc wolowo 
> wieprzowe,
> - 1 cebula
> -1 jajko
> -pol szklanki mleka
> 
> ziemniaki obrac, pokroic w plastry,
> mieso podsmazyc na patelni z drobno posiekana cebulka
> jajko rozbeltac z mlekiem
> 
> w naczyniu zaroodpornym ulozyc warstwe ziemniakow. na to wylozyc podsmazone 
> mieso i przykryc pozostalymi ziemniakami.
> zalac wszystko mlekiem z jajkiem
> wstawic do goracego piekarnika na ok 180 stopni i piec az ziemniaki beda 
> zlociste.
> 
> podawac najlepiej z zimnym piwem ;)) 
> smacznego
> 
> ps. przepis jest oryginalny balkanski

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się