• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: landsbergk  napisał(a): 

> Ja robię czasem taką zapiekankę:
> Ziemniaki gotuję na "półtwardo" i kroję z plastry
> Podobnie z selerem, tylko daję go o połowę mniej niż ziemniaków
> Cebulę pokrojoną w grube plastry krótko przesmażam na 100 g boczku pokrojonego 
> w paseczki
> Do tego ze dwa jajka na twardo
> 
> Układam wszystko w naczyniu żaroodpornym,
> 
> Doprawiam ziołami prowansalskimi, pieprzem i czosnkiem
> Zalewam śmietaną lub lekko natłuszczam oliwą
> Posypuję z wierzchu startym miękkim serem
> 
> Zapiekam w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku około pół godziny.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się