• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

smutas13  napisała: 

> W każdym słoju kapusta kisi się osobno. 
> Dębowymi listewkami zablokowaliśmy kapustę, aby podczas fermentacji nie uciekła
>  ze słoi. 
> Listewki dębowe koniecznie należy wygotować przed każdorazowym użyciem. 
> Nie należy zapominać, aby nad kapustą [b]zawsze[/b] był sok, nawet wtedy, kiedy
>  otwarty słój z kapustą przechowujemy w lodówce. 
> Jeśli soku jest  za mało, można dodać zimną wodę przegotowaną z solą. 
> Kapustę kisimy co roku i jeszcze nigdy nie zdarzyło się, aby soku było za mało.
>  
> Nawet ten, który nam zostaje, kisimy w osobnych słojach z odrobiną kapusty. Got
> ujemy z niego kwaśnicę lub, kiedy jest to konieczne dolewamy do słoi z kapustą 
> zamiast wody z solą.
> 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się