• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

quba  napisał: 

> Gęsia szyja, 10 dkg wątróbki z gęsi, 15 dkg cielęciny, 1 czerstwa bułka, 15 dkg
>  
> włoszczyzny, mleko, 2 duże cebule (10 dkg), 4 dkg tłuszczzu, 1 jajko, 5 dkg 
> słoniny, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa do 
> smaku
> Gęsią szyję dokładnie oczyścić, opłukać, zdjąć skórę, szzyję ugotować razem z 
> włoszczyzną. Miękką szyję wyjąć, mięso oddzielić od kości. Cielęcinę pokrajać 
> na kawałki, obrumienić na tłuszczu z cebulą, wątróbką i słoniną, skropić 
> wywarem i dusić do miękkości, pod koniec duszeenia dodać rozdrobnioną bułkę. 
> Miękkie mięso wystudzić, zemleć razem z mięsem szyjki, wymieszać z jajkiem, 
> doprawić, napełnić skórę niezbyt ściśle, zaszyć z obu stron, nakłuć w kilku 
> miejscach, włożyć do wywaru razem z przyprawami i powoli gotować około 40 
> minut. Po ugotowaniu wyjąć, pokrajać w ukośne plastry.
> Można podawać na gorąco z ziemniakami i surówkami.
> 
> pozdr
> koniecznie napisz co wyszło
> :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się