• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Kaaaa  napisał(a): 

> 1/2 kg mielonego mięsa wp-woł
> 1 średnia główka kapusty /ja ją zaparzam wcześniej/należy ją posiekać
> 1 szkl.ryżu /lekko podgotowuję, by nie był całkiem surowy/
> 1/2 szkl.grysiku
> 2 jaja
> sól,pieprz,cebula podsmażona
>  Ze wszystkich składników zrobić jednolitą masę,formować jak sznycle,obtoczyć w
> bułce tartej i obsmażyć na tluszczu-tylko tyle by zmieniły kolor.
> Potem ułożyć w rondlu lub naczyniu żaroodpornym i dusić jak tradycyjne gołąbki
> tylko krócej.
> UWAGI:
> W oryginale przepisu,który dostałam ryż i kapusta miały być surowe.Zmieniłam
> to,ponieważ skraca się znacznie czas duszenia gołąbków.
> Czasami mięso ma w sobie dużo wody czy tłuszczu i masa wychodzi za bardzo lepka
> wtedy dodaj więcej grysiku lub bułkę tartą
> Zyczę smacznego. .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się