• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

giezik  napisał: 

> 
> Autor (źródełko): MojaKuchnia (1995)    
> Data: 05-04-2004
> Czas przyrządzania (gg:mm): 00:50
> Kategoria: Makarony, Ryby, Zapiekanki. 
> Ilość porcji: 4
> Składniki:
>       30 dag makaron wstążki
>       40 dag wędzona makrela
>       3 łyżki masła
>         cebula
>         olej
>       1 łyżka mąki
>       1/4 l bulion mięsny
>       4 łyżki koncentratu pomidorowego
>         liść laurowy
>         pieprz
>         papryka słodka w proszku
>       2 łyżki tartej bułki
>         cukier -- szczypta
>       1 łyżka natki pietruszki -- posiekana
>  
> To danie wykorzystuje makrelę wędzoną, nieco inaczej niż w postaci pasty rybnej
> .
> 1. Makaron ugotować, odcedzić i zostawić do wystygnięcia.
> 2. W między czasie zrobić sos - cebule, drobno posiekać i zeszklić na oleju. op
> rószyć mąką, wymieszać, dodać bulion, koncentrat i wszytsko wymieszać. Dodać li
> ść laurowy doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem. Gotować 10 min.
> 4. podzielić rybę na kwałeczki (ręką naturalnie)
> 3 Żaroodporną formę wysmarować masłem, ułożyć w niej warstwy makaronu i ryby.
> 4. Polać zapiekankę sosem (liść usunąć)
> 5. Posypać tartą bułką i wiórkami masła
> 6. Piec 25-30 min. w piekarniku ok 210 C
> 7.Posypać pietruszką
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się