• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: figa z makiem  napisał(a): 

> a ja podam przepis ktory jakis czas temu ktos podal na tym forum, zrobilam juz 
> nie raz i jest wyjatkowo smaczny i oryginalny, polecam goraco:
> 
> 1,2kg schabu bez kości 
> poł kostki masła 
> sól, pieprz, bazylia, 
> zioła prowansalskie, 
> 5 ząbków czosnku(posiekane drobno) 
> odrobina utartej gałki muszkatołwej 
> 
> Dzień wcześniej mięso wycieramy 
> wilgotną, skropioną octem ściereczką, 
> nacieramy solą, pieprzem, roztartą 
> w rękach bazylią i szczelnie owijamy 
> folią. Wkładamy na noc do lodówki. 
> Na dwie godz. przed podaniem potrawy 
> na stół przygotowujemy mięso do pieczenia: 
> masło łączymy ze wszystkimi przyprawami 
> i czosnkiem, schab nacinamy (ok. 10 porcji) 
> w taki sposób, aby plastry mięsa nie były 
> dokrojone do końca. 
> Każdy przecięty plaster smarujemy przygotowanym 
> masłem z ziołami, mięso łączymy w ścisłą całość, 
> owijamy bardzo dokładnie w folię aluminiową, 
> układamy na blasze, podlewamy szklanką wody 
> i wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika 
> na godzinę. Przed podaniem "pakunek" ostrożnie 
> otwieramy, uważając, by nie wylać smakowitego 
> sosu. Schab przekładamy na podłużny półmisek, 
> dokrawamy plastry do końca , oddzielnie 
> w sosjerce podajemy sos. 
> Mieso jest soczyste , a nie suche.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się